The New York Herald (1932) / SHBA ndihmon Shqipërinë në luftën kundër malaries


Burimi : The New York Herald, e premte, 24 qershor 1932, f.2
Burimi : The New York Herald, e premte, 24 qershor 1932, f.2

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Dhjetor 2021

 

“The New York Herald” ka botuar, të premten e 24 qershorit 1932, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me ndihmën e amerikanëve në luftën kundër malaries në Shqipëri, të cilin Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

SHBA ndihmon Shqipërinë në luftën kundër malaries

 

(Nga The Herald dhe Herald Tribune Bureau) Vjenë. — Amerikanët po ndihmojnë për të çliruar Shqipërinë nga malaria. Sipas një raporti nga Tirana, lufta kundër sëmundjes është riorganizuar dhe ka marrë një bazë më të gjerë.

 

Një komision i Institutit Amerikan Rockefeller, i kryesuar nga zoti Hacket, ka ngritur një stacion qendror për asgjësimin e mushkonjave në të gjithë vendin. Të gjitha ujërat e ndenjura të njohura ose të dyshuara si vende shumimi të insekteve ose drenohen (kullohen) ose bëhen të padëmshme. Në kopshtet dhe oborret e Tiranës dhe rrethinave nuk lejohen pishina (rezerva uji). Si rezultat i parë, rastet e malaries kanë rënë me 25 për qind.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://www.voal.ch/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/multimedia/dossier/

 

https://fjala.al/2021/12/04/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://www.syri.net/arte-media/469267/1932-kur-shba-ndihmonte-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://alb-spirit.com/2021/12/04/new-york-herald-1932shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://opinion.al/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

http://plavaeguciasot.com/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://drini.us/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1718113/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/

 

http://www.arsalbanica.mk/the-new-york-herald-1932-shba-ndihmon-shqiperine-ne-luften-kunder-malaries/