L’Œuvre (1939) / Mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë refuzuan të kalonin natën në “Hotel Roma”, në Riga (Letoni).


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Maj 2019

 

“L’Œuvre” ka botuar, të martën e 18 korrikut 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me vendimin e marrë nga mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë në kryeqytetin letonez, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Dy udhëtarë, një mbrëmje…

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Ish-mbreti Zog i Shqipërisë dhe mbretëresha Geraldinë, të cilët do të shkojnë në Londër, ishin në Riga ditën që kaloi. Ishte mbrëmje kur treni i tyre arriti në stacion.

 

Ata ishin duke u përgatitur që të shkonin në hotelin e vetëm të madh në qytet, kur mësuan se ky hotel quhej “Hotel Roma”.

 

Atëherë, ata refuzuan të zbrisnin nga treni, dhe e kaluan natën në vagonin e tyre.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/l-oeuvre-1939-mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-te-kalonin-naten-ne-hotel-roma-ne-riga-letoni/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/si-mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-hotelin-ne-letoni-prej-emrit/

 

https://27.al/mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-te-kalonin-naten-ne-hotel-roma-ne-riga-letoni/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/kur-mbreti-zog-dhe-geraldina-refuzuan-nje-nate-tek-hoteli-luksoz-e-kaluan-naten-ne-tren/

 

http://www.gsh.al/2019/05/28/mbreti-zog-dhe-geraldina-refuzuan-nje-nate-tek-hoteli-luksoz-e-kaluan-naten-ne-tren/

 

https://gazetamapo.al/kur-mbreti-zog-refuzonte-akomodimin-ne-hotel-roma-shkak-emri/

 

https://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=352938

 

https://prizrenpress.com/kulture/kur-mbreti-zog-dhe-geraldina-refuzuan-nje-nate-tek-hoteli-luksoz-e-kaluan-naten-ne-tren/

 

https://www.kohajone.com/2019/05/28/mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-te-kalonin-naten-ne-hotel-homa-ne-riga/

 

https://www.voal.ch/loeuvre-1939-mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-te-kalonin-naten-ne-hotel-roma-ne-riga-letoni/

 

https://www.koha.net/kulture/165416/kur-mbreti-zog-dhe-geraldina-refuzuan-nje-nate-tek-hoteli-luksoz-e-kaluan-naten-ne-tren/

 

https://opinion.al/1939-mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-nuk-qendruan-ne-hotelin-roma/

 

http://vloralajme.net/2019/05/28/mbreti-zog-dhe-mbreteresha-geraldine-refuzuan-te-kalonin-naten-ne-hotel-homa-ne-riga/