Le Figaro (1937) / 250 mijë hektarë (Akër) tokë u shpërndanë fermerëve shqiptarë falë reformës agrare të Mbretit Zog


Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve
Ahmet Zogu – Mbret i shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Janar 2020

 

“Le Figaro” ka botuar, të hënën e 4 janarit 1937, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me zbatimin e planit të reformës agrare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Lajmet Ndërkombëtare

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Shqipëri. — Në zbatim të planit të reformës agrare, më shumë se 250.000 hektarë (akër) tokë janë shpërndarë midis fermerëve nga qeveria. Me këtë rast, Mbreti Zog dhuroi një pjesë të pasurive të tij private.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1937-250-mije-hektare-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/reforma-agrare-e-mbretit-zog-fermeret-marrin-250-mije-hektare-toke/

 

http://www.thealbanian.co.uk/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog.html

 

http://www.tiranapost.al/le-figaro-1937-kur-mbreti-zog-u-shperndau-250-mije-hektare-toke-fermereve-shqiptare-me-reformen-agrare/

 

https://www.balkanweb.com/le-figaro-1937-250-mije-hektare-toke-iu-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/

 

https://gazetamapo.al/le-figaro-ne-1937-reforma-agrare-e-zogut-250-mije-ha-toke-u-shperndahen-shqiptareve/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1218842/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/

 

https://medial.mk/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/

 

https://www.voal.ch/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/

 

https://vloranews.al/kulture/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/

 

https://tirananews.al/reforma-agrare-e-mbretit-zog-ja-cfare-shkruante-le-figaro-ne-1937/

 

https://opinion.al/1917-reforma-agrare-e-mbretit-zog-fermeret-marrin-250-mije-hektare-toke/

 

https://njekomb.org/le-figaro-1937-250-mije-hektare-aker-toke-u-shperndane-fermereve-shqiptare-fale-reformes-agrare-te-mbretit-zog/