Gazeta franceze (1934) / A do të martohet Mustafa Qemal Ataturku me motrën e mbretit Zog të Shqipërisë ?


Keystone View C° – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Keystone View C° – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 9 Gusht 2020

 

“Le Phare de la Loire” ka botuar, të martën e 9 tetorit 1934, në ballinë, një shkrim mbi thashethemet e martesës së Mustafa Qemal Ataturkut me Ruhijen, motrën e mbretit Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Fejesë princërore ?

 

Keystone View C° – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Keystone View C° – Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Qarkullojnë thashetheme (zëra) nëpër Stamboll, për martesën e Mustafa Qemal Ataturkut, njeriut që riorganizoj Turqinë moderne, me motrën e mbretit Zog të Shqipërisë.

 

Në të majtë, diktatori Mustafa Qemali ; në të djathtë, princesha.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/thashethemet-ne-stamboll-per-nje-martese-mes-qemal-ataturkut-dhe-motres-se-mbretit-zog/

 

https://www.balkanweb.com/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://opinion.al/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog/

 

http://www.gazetatema.net/2020/08/09/gazeta-franceze-ne-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

http://www.standard.al/2020/08/09/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://alb-spirit.com/2020/08/09/le-phare-de-la-loire-1934a-te-martohet-ataturku-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://tirananews.al/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1351293/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://javanews.al/1934-gazeta-franceze-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog/

 

https://alpenews.al/dossier-gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://www.voal.ch/gazeta-franceze-1934-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://dosja.al/gazeta-franceze-ne-vitin-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zot-te-shqiperise/

 

https://tradita.org/2020/08/09/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://www.droni.al/2020/08/09/1934-media-franceze-a-do-te-martohet-ataturk-me-motren-e-zogut-mbretit-te-shqiperise/

 

https://kohajone.com/gazeta-franceze-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://www.tpz.al/2020/08/09/gazeta-franceze-ne-vitin-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog-te-shqiperise/

 

https://bulevardionline.com/2020/08/09/histori-gazeta-franceze-ne-1934-a-do-te-martohet-mustafa-qemal-ataturku-me-motren-e-mbretit-zog/