Le Figaro (1913) / Krijimi i linjës së re detare që do të lidhë Durrësin dhe Vlorën me Nju Jorkun, Kanadanë dhe Amerikën e Jugut


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Dhjetor 2018

 

“Le Figaro” ka botuar, të mërkurën e 2 dhjetorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me krijimin e një linje të re detare të rëndësishme për Shqipërinë nga kompania austro-amerikane e Triestes, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një linjë e re Austri – Shqipëri

 

Vjenë, 1 dhjetor

 

Kompania austro-amerikane e Triestes ka vendosur që të gjitha anijet që janë në shërbim në tre linjat e Nju Jorkut, Kanadasë dhe Amerikës së Jugut tani do të zbarkojnë, vajtje-ardhje, në njërin nga dy portet shqiptare, të Durrësit apo të Vlorës.

 

Ky shërbim i ri dhe i shpejtë midis Triestes dhe Shqipërisë do të dyfishojë shërbimin javor të krijuar tashmë muajin e kaluar nga kompania e Lloyd-it austriak. - Z. RAY.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1913-krijimi-i-linjes-se-re-detare-qe-do-te-lidhe-durresin-dhe-vloren-me-nju-jorkun-kanadane-dhe-ameriken-e-jugut/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/le-figaro-1913-krijimi-linjes-detare-qe-te-lidhe-durresin-dhe-vloren-nju-jorkun-dhe-kanadane/

 

http://www.panorama.com.al/1913-linja-detare-qe-do-te-lidhte-durresin-e-vloren-me-shba-ne-e-kanadane/

 

http://www.gazetadita.al/2-dhjetor-1913-llogaritej-nje-linje-detare-qe-te-lidhte-bregdetin-tone-me-shba/

 

http://www.gazetatema.net/2018/12/02/dossier-viti-1913-linja-detare-qe-do-te-lidhte-durresin-e-vloren-me-shba-e-kanada/

 

http://opinion.al/le-figaro-1913-nje-linje-e-re-detare-austri-shqiperi/

 

https://www.balkanweb.com/linja-detare-qe-do-te-lidhe-durresin-e-vloren-me-shba-e-kanada/

 

https://durreslajm.al/speciale/linja-detare-qe-do-te-lidhe-durresin-e-vloren-me-shba-e-kanada

 

http://www.javanews.al/viti-1913-llogaritej-nje-linje-detare-qe-te-lidhte-bregdetin-tone-me-shba/

 

http://www.mapo.al/nga-durresi-e-vlora-drejt-shba-ve-e-kanadase/

 

https://www.kultplus.com/trashegimia/linja-detare-nga-durresi-e-vlora-drejt-shba-ve-e-kanadase/

 

https://www.voal.ch/le-figaro-1913-krijimi-linjes-se-re-detare-qe-te-lidhe-durresin-dhe-vloren-nju-jorkun-kanadane-dhe-ameriken-e-jugut/

 

http://360grade.al/183644/1913-linja-detare-qe-do-te-lidhte-durresin-e-vloren-me-shba-ne-e-kanadane/

 

https://telegrafi.com/le-figaro-1913-krijimi-linjes-se-re-detare-qe-te-lidhe-durresin-dhe-vloren-ameriken/

 

http://lexo.com.al/le-figaro-linje-detare-qe-do-lidhte-portet-shqiptare-me-shba/

 

https://tiranatoday.com/linja-detare-qe-do-te-lidhe-durresin-e-vloren-me-shba-e-kanada/

 

https://kosova-sot.info/dossier/333970/lefigaro1913krijimiilinjesseredetareqedotelidhedurresindhevlorenmenjujorkunkanadanedheamerikenejugut/