Le Journal (1939) / Kur Bashkimi i Grave të Francës në Versajë zgjodhi Mbretëreshën Geraldinë si drejtuese të një evenimenti bamirësie


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Dhjetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të premten e 8 dhjetorit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me drejtimin e një vepre bamirësie në Versajë nga Mbretëresha Geraldinë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Mbretëresha Geraldinë drejton një ankand bamirësie

 

Bashkimi i Grave të Francës, komiteti i të cilit në Versajë drejtohet nga znj. Colomb, themeloi në fillim të luftimeve një spital ndihmës ku trajtohen të sëmurët dhe të plagosurit.

 

Për të mirën e kësaj pune, u organizua një shitje bamirësie në një nga sallat në afërsi të spitalit. Mbretëresha Geraldinë e Shqipërisë, e cila gjendej në Versajë, me ftesë të komitetit, erdhi për të kryesuar këtë ngjarje.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-journal-1939-kur-bashkimi-i-grave-te-frances-ne-versaje-zgjodhi-mbretereshen-geraldine-si-drejtuese-te-nje-evenimenti-bamiresie/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

 

 

Publikuar në :

 

https://www.syri.net/arte-media/219259/kur-bashkimi-i-grave-te-frances-zgjodhi-geraldinen-drejtuese-te-ankandit-te-bamiresise/

 

https://americaneye.al/kur-bashkimi-i-grave-te-frances-zgjodhi-mbretereshen-geraldine-si-drejtuese-te-nje-vepre-bamiresie/

 

https://www.voal.ch/le-journal-1939-kur-bashkimi-grave-te-frances-ne-versaje-zgjodhi-mbretereshen-geraldine-si-drejtuese-te-nje-evenimenti-bamiresie/

 

http://opinion.al/le-journal-1939-mbreteresha-geraldine-drejton-nje-ankand-bamiresie/

 

http://www.njekomb.com/?p=165362

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1001248/le-journal-1939-kur-bashkimi-i-grave-te-frances-ne-versaje-zgjodhi-mbretereshen-geraldine-si-drejtuese-te-nje-evenimenti-bamiresie/