Comoedia (1932) / Drama “I burgosuri” e Aleksandër Moisiut, e cila flet për Napoleonin në Shën-Helenë, do të luhet në Paris


Aleksandër Moisiu
Aleksandër Moisiu

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Shkurt 2020

 

Gazeta kulturore franceze, “Comoedia”, ka botuar, të premten e 15 janarit 1932, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me dramën “I burgosuri” të Aleksandër Moisiut, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Teatrot

“I burgosuri” i Aleksandër Moisiut do të luhet në Paris

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Autori i famshëm Aleksandër Moisiu sapo i ka kërkuar bashkëpunëtorit tonë të shkëlqyer E. Garry që të përkthejë në frëngjisht dramën e tij “I burgosuri” e cila flet për Napoleonin në Shën-Helenë.

 

Vepra e tij pati shumë sukses në Hamburg dhe aktualisht po luhet në Berlin po me të njëjtin sukses.

 

Në Paris do të luhet përkthimi (përshtatja) e z. E. Garry.

 

Kjo është një veprimtari e bukur në perspektivë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/comoedia-1932-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-e-cila-flet-per-napoleonin-ne-shen-helene-do-te-luhet-ne-paris/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/kur-drama-e-aleksander-moisiut-per-napoleonin-luhej-ne-paris/

 

https://www.kultplus.com/teatri/kur-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-luhej-ne-paris/

 

https://www.balkanweb.com/comoedia-1932-kur-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-e-cila-flet-per-napoleonin-ne-shen-helene-do-te-luhej-ne-paris/

 

https://opinion.al/comoedia-1932-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-do-luhet-ne-paris/

 

https://shqiptarja.com/lajm/comoedia-1932-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-e-cila-flet-per-napoleonin-ne-shenhelene-do-te-luhet-ne-paris

 

https://tirananews.al/comoedia-1932-kur-ne-paris-luhet-drama-i-burgosuri-i-aleksander-moisiut/

 

https://www.syri.net/arte-media/315810/kur-aleksander-moisiu-kerkoi-te-interpretohej-ne-frengjisht-napoleoni-i-tij/

 

https://kohajone.com/kur-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-luhej-ne-paris/

 

https://www.botasot.info/historia-lajme/1235554/comoedia-1932-drama-i-burgosuri-e-aleksander-moisiut-e-cila-flet-per-napoleonin-ne-shen-helene-do-te-luhet-ne-paris/