Le Temps (1881) / Lidhja Shqiptare është zonjë absolute e Prizrenit, Pejës, Shkupit, Gjakovës dhe Prishtinës. Radhën e kanë Manastiri dhe Shkodra.Nga Aurenc Bebja*, Francë – 16 Prill 2021

 

“Le Temps” ka botuar, të dielën e 20 mars 1881, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me sukseset luftarake të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Turqi 

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Na shkruajnë nga Shkodra, me 14 mars, në agjencinë Havas :

 

Lidhja shqiptare është zonjë absolute e Prizrenit, Pejës, Shkupit, Gjakovës dhe Prishtinës, nga ku ka përzënë autoritetet e emëruara nga Porta.

 

Aktualisht, Lidhja ka 12.000 këmbësorë dhe 1.200 kalorës të gatshëm për të marshuar në Manastir dhe Shkodër. Pikërisht në këtë qytet, pakënaqësia e katolikëve është në kulmin e saj dhe pritet që ata të bashkohen me myslimanët për të arritur autonominë, të cilën i gjithë vendi e aspiron që nga lufta turko-malazeze.

 

Në prani të këtij rreziku të ri, Porta e Lartë do të kuptojë pa dyshim se sa urgjente është që t’i japë fund, nëpërmjet propozimeve të kënaqshme, mosmarrëveshjes së saj me Greqinë.

 

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-temps-1881-lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/cfare-shkruanin-gazetat-franceze-per-sukseset-luftarake-te-lidhjes-shqiptare-te-prizrenit/

 

https://fjala.al/2021/04/16/lidhja-shqiptare-eshte-nje-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra/

 

https://www.balkanweb.com/le-temps-1881-lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra/

 

https://albuktv.com/le-temps-1881-lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines/

 

https://dosja.al/lidhja-shqiptare-wshtw-zonja-e-prizrenit-pejws-skupit-gjakovws-dhe-prishtinws-radhwn-e-kanw-manastiri-dhe-shkodra/

 

https://www.syri.net/arte-media/416841/lidhja-shqiptare-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-e-prishtines-radhen-e-ka-manastiri-dhe-shkodra/

 

https://alb-spirit.com/2021/04/16/le-temps-1881-lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra/

 

https://ampress.ca/le-temps-1881-lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra/

 

http://www.arsalbanica.mk/lidhja-shqiptare-eshte-zonje-absolute-e-prizrenit-pejes-shkupit-gjakoves-dhe-prishtines-radhen-e-kane-manastiri-dhe-shkodra-le-temps-1881/

 

https://konica.al/2021/04/lidhja-shqiptare-gati-drejt-manastirit-e-shkodres/