Portrete (Shek.XIX-të) dedikuar Ali Pashë Tepelenës në arkivin e Bibliotekës Kombëtare Franceze


Nga Aurenc Bebja*, Francë – 16 Dhjetor 2016

 

Portretet në vijim janë realizuar gjatë shekullit të XIX-të. Ato i dedikohen Ali Pashë Tepelenës (1744 – 1822), ose siç njihej ndryshe në shoqëritë perëndimore, Ali Pashë Janina.

 

Disa prej veprave mbajnë emrin e personaliteteve të njohura të artit francez si për shembull Horace Vernet (1789 – 1863), Louis Dupré (1789 – 1837) dhe Jules Boilly (1796 – 1874).

 

Elementët që bien në sy në pamje të parë janë paraqitja jo gjithmonë e njëjtë e pashait të Janinës, armët (ku figuron koka e shqiponjës) dhe faksimilja e firmës së tij (diçka e rrallë).

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë burimin  e  informacionit si në vijim – Aurenc Bebja, Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania : http://www.darsiani.com/la-gazette/portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze/

 

 

Publikuar në :

 

Tirana Observer :

http://www.tiranaobserver.al/news-item/portrete-te-rralla-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze/

 

VOAL :

https://www.voal.ch/portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze-nga-aurenc-bebja-france-16-dhjetor-2016/

 

360gradë.al :

http://www.360grade.al/me-shume/sqhiperia-alternative/item/38528-portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze

 

Bota Sot :

http://www.botasot.info/historia-lajme/624299/portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze/

 

Njëkomb.com :

http://www.njekomb.com/?p=3539

 

Shkodranews :

http://shkodra.news/portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze/

 

Shqiptari.eu :

http://www.shqiptari.eu/portrete-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-nga-arkivi-i-bibliotekes-kombetare-franceze-foto/

 

Bota.al :

http://www.bota.al/2016/12/portrete-shek-xix-te-dedikuar-ali-pashe-tepelenes-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze/

 

Lexo.al :

http://lexo.al/portret-ali-pashe-tepelena-ne-arkivin-e-bibliotekes-kombetare-franceze-foto/