Images (1942) / Kontributi i princeshë Maxhides gjatë Luftës së Dytë Botërore (Fotografia ekskluzive me mbretin Leka Zogu në Londër)


Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Tetor 2020

 

“Images” ka botuar, me 30 mars 1942, në faqen n°11, një shkrim të shkurtër në lidhje me rolin e princeshë Maxhides, motrës së mbretit Zog, gjatë Luftës së Dytë Botërore, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Princesha Maxhide, motra e mbretit Zog, kontribuon në përpjekjet e luftës duke mbledhur fonde për viktimat e luftës. Këtu ajo është në shtëpinë e saj në Londër, me princin e ri Leka, djalin e mbretit Zog.

 

* Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/images-1942-kontributi-i-princeshe-maxhides-gjate-luftes-se-dyte-boterore-fotografia-ekskluzive-me-mbretin-leka-zogu-ne-londer/. Në rast të kundërt mos e publiko.

 

 

Publikuar në :

 

https://americaneye.al/nje-foto-e-pabotuar-princeshes-maxhide-ne-londer-me-princin-leka-djalin-e-mbretit-zog/

 

https://www.syri.net/arte-media/372689/princesha-maxhide-zogu-gjate-luftes-ii-boterore/

 

https://tirananews.al/foto-princesha-maxhide-motra-e-mbretit-zog-dhe-kontributi-i-saj-gjate-luftes-se-dyte-boterore/

 

https://urbanlajme.net/2020/10/06/images-1942-kontributi-i-princeshe-maxhides-gjate-luftes-se-dyte-boterore/

 

https://njekomb.org/images-1942-kontributi-i-princeshe-maxhides-gjate-luftes-se-dyte-boterore-fotografia-ekskluzive-me-mbretin-leka-zogu-ne-londer/

 

https://alb-spirit.com/2020/10/06/images-1942-kontributi-princeshe-maxhides-gjate-luftes-se-dyte-boterore-fotografia-ekskluzive-mbretin-leka-zogu-ne-londer/

 

http://www.standard.al/2020/10/06/princesha-maxhide-zogu-gjate-luftes-ii-boterore/

 

https://tradita.org/2020/10/06/roli-i-princeshes-maxhide-zogu-gjate-luftes-ii-boterore/

 

https://in7.tv/2020/10/06/kontributi-i-princeshe-maxhides-gjate-luftes-se-dyte-boterore-fotografia-ekskluzive-me-mbretin-leka-zogu-ne-londer/